Η Οικογένεια

Η ζωγράφος Άννα Βιλδιρίδου - Μακρή, με σπουδές στην αγγλική φιλολογία και εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι η πρώτη σχεδιάστρια των κοσμημάτων του οίκου.

Η σειρά της “Μακεδονικά Κοσμήματα”, εμπνευσμένη από ευρήματα ανασκαφών, έχει εκτεθεί σε γκαλερί και μουσεία της Ευρώπης, στο Λουξεμβούργο, στο Λονδίνο, στο Όσλο και στο Βουκουρέστι. Άλλες πρωτότυπες σειρές της βασίζονται στον αισθητικό πλούτο της θαλάσσιας ζωής, του ζωικού βασιλείου, της βλάστησης και της μουσικής. Είναι οι σειρές: “Κοχλίες”, “Μεσόγειος”, “Κύματα”, “Δενδρώνες” και “Νότες”. Οι σειρές της “Χρωματικά τοπία”, “Conch” και “Animal Farm” αξιοποιούν την τέχνη της μικρογλυπτικής.Πολύχρωμα οπάλια Αυστραλίας, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι και σπάνια ροζ όστρακα Καραϊβικής σκαλίζονται με επιμέλεια και προσφέρονται με εμπνευσμένο δέσιμο σε χρυσό, λευκόχρυσο και ασήμι.

Ο Ελευθέριος Μακρής, Γενικός Διευθυντής και υπεύθυνος Marketing του οίκου,με σπουδές πολιτικού μηχανικού στην Αυστρία και σεμινάρια στις τεχνικές της αγοράς, χαράζει και παρακολουθεί την εμπορική πολιτική του ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ - ΒΙΛΔΙΡΙΔΗΣ.

Η τέταρτη γενιά, Χαρούλα και Λένα Βιλδιρίδου - Μακρή συνεχίζουν την ελληνική παράδοση της δημιουργικής χρυσοχοΐας. Αξιοποιούν τις σύγχρονες ανακαλύψεις των επιστημών. Συνεισφέρουν με τις εξειδικευμένες σπουδές τους στην εδραίωση της αξιοπιστίας του οίκου και σχεδιάζουν τις νεανικές σειρές.

Η Χαρούλα Βιλδιρίδου - Μακρή σπούδασε Σχέδιο και Κατασκευή Κοσμήματος στο London Guildhall University και εξειδικεύτηκε στον τομέα της Γεμμολογίας και Αδαμαντολογίας. Έχει πτυχία F.G.A. και D.G.A. του Γεμμολογικού Συνδέσμου της Μ. Βρετανίας.

Η Λένα Βιλδιρίδου - Μακρή σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο North London University και απέκτησε πτυχίο στην Αδαμαντολογία D.G.A. του Γεμμολογικού Συνδέσμου της Μ. Βρετανίας καθώς και πτυχίο Αδαμαντοδεσίας City & Guilds. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής.