ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο!

Προσθέστε οποιοδήποτε προιόν και ξεκινήστε τις αγορές σας!

Οπάλιο & Τουρμαλίνη οι Γενέθλιοι λίθοι του Οκτωβρίου

ΟΠΑΛΙΟ

Το οπάλιο είναι ένα άμορφο πέτρωμα, η σύστασή του οποίου είναι διοξείδιο του πυριτίου και 20% νερό. Είναι αποτέλεσμα εποχιακών βροχών που απορροφήθηκαν από ξηρή γη όπως η έρημος της Αυστραλίας. Το νερό μετέφερε στα έγκατα της γης πυρίτιο και σε περιόδους μεγάλης ξηρασίας το νερό εξατμίστηκε δημιουργώντας συμπαγή αποθέματα πυριτίου ανάμεσα σε ρωγμές και στα ιζηματογενή πετρώματα.

Χαρακτηριστικό του οπάλιου είναι ο ιριδισμός των χρωμάτων. Αυτό οφείλεται γιατί το οπάλιο αποτελείται από μικροσκοπικά σφαιρίδια τα οποία διατάσσονται στο χώρο σε μορφή πλέγματος. Όταν το φως ταξιδεύει ανάμεσα στις σφαίρες, δημιουργείται το φαινόμενο της διάχυσης των κυμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις (ή αλλιώς περίθλαση).Όταν τα κύματα σπάνε ή λυγίζουν δημιουργούνται τα χρώματα της ίριδας και κατά συνέπεια αυτή η σπάνια εναλλαγή των διάφορων χρωμάτων που ιριδίζουν. Το μέγεθος των σφαιριδίων καθορίζει το χρώμα που βλέπουμε έτσι για παράδειγμα σφαίρες διαμέτρου 0,1μικρών (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου) βγάζουν βιολετί χρώμα, σφαίρες 0,2μικρών κόκκινο και τα μεγέθη ανάμεσα τα υπόλοιπα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες οπάλιου αλλά οι πέντε βασικές είναi:

Λευκό οπάλιο (white opal) Διάφανο ή ημιδιάφανο με ιριδισμούς σε λευκό ή ελαφρώς γκρι σώμα.

Μαύρο οπάλιο (black opal): Διάφανο έως αδιαφανές, με ιριδισμούς σε μαύρο ή σκούρο σώμα – φόντο.

Οπάλιο της Φωτιάς (fire opal): Διάφανο ή ημιδιάφανο με σώμα – φόντο σε καφέ, κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Ο συγκεκριμένος τύπος οπάλιου συνήθως δεν έχει ιριδισμό και φημίζεται ως Μεξικάνικο οπάλιο γιατί προέρχεται από το Μεξικό.

Boulder Opal: Ημιδιάφανο έως αδιαφανές, με ιριδισμούς σε λευκό έως σκούρο σώμα. Η πέτρα αυτή συμπεριλαμβάνει και το γύρω πέτρωμα με το οποίο εξορύσσεται μαζί.

Κρυστάλλινο ή οπάλιο του νερού: Διαφανές έως ημιδιαφανές, με διάφανο σώμα. Ο συγκεκριμένος τύπος βγάζει εξαιρετικούς ιριδισμούς.

Ημερομηνία

05 Δεκεμβρίου

Share:

Arrow